vineri, 4 martie 2011

Maros Bike XCO CUP

A doua editie a MAROS BIKE XCO CUP va avea loc in 16 Aprilie 2011. Competitia este inscrisa in Calendarul international UCI Class 2, aceasta desfasurandu-se sub egida Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon.
Competitia se adreseaza atat sportivilor profesionisti care au ca obiectiv o mai buna clasare la nivel mondial sau chiar Calificarea la Jocurile Olimpice din 2012 cat si sportivilor amatori si chiar copiilor.
Competitia este incadrata in calendarul international UCI Class 2 doar pentru categoria Barbati ELITE ceea ce inseamna ca primii 10 vor acumula puncte internationale dar si premii in bani – vezi sectiunea “categorii si premii”.

Organizator eveniment:

Clubul Sportiv MAROS
Cluj-Napoca, Romania
Str. Aurel Vlaicu Nr.114
Tel/Fax +4 0264 410 779

Persoana de contact:
Elisei Miron – Tel: +4 0720 014 155
e-mail: club [@] marossport [punct] ro
web: www.club.marossport.ro

Scurta prezentare a Clubului Sportiv Maros

Clubul Sportiv Maros – este un club de ciclism, infiintat in 2007 de catre membrii fondatori: Tudor Maros, Gheorghe Maros si Elisei Miron. Clubul este afiliat FRCT si are ca obiective participarea cu echipa de mountainbike in competitii de profil din tara si strainatate, obtinerea de rezultate sportive cat mai bune si organizarea unor competitii de profil atat pentru sportivi legitimati cat si pentru sportivi amatori.

In 2007 clubul a organizat prima manifestare sportiva: Maros MTB Marathon, care a ajuns un eveniment major pentru Romania fiind o competitie deschisa atat sportivilor de performanta cat si amatorilor. Evenimentul se desfasoara anual in ultima duminica din luna septembrie pe trasee din Muntii Gilaului.

In 2010 clubul a luat hotararea sa resusciteze disciplina olimpica de cross-country care a pierdut teren in ultimii ani in fata probelor de maraton. Astfel avem acum o competitie oficiala UCI – C2, unde sportivii licentiati pot acumula puncte internationale pe baza carora se fac clasamentele mondiale si calificarea la Jocurile Olimpice.

Inscrierea la aceasta competitie este deschisa atat sportivilor profesionisti (pe baza licentei) cat si sportivilor amatori care se pot inscrie la categoriile aferente pe proprie raspundere.

Metode de inscriere:
Inscrierile se pot face online, completand formularul de mai jos.
La fata locului conform programului afisat pe site, completand formularul pus la dispozitie.
Prin FAX la 0264 410 779 doar in cazul clubururilor sportive, continand lista cu: Nume si Prenume, Cod UCI, Categorie.

Taxa de inscriere:
60 Lei pentru UCI Elite Men
40 Lei pentru celelalte categorii
Gratuit pentru categoriile de Copii

Taxa de inscriere reprezinta o parte din costurile de organizare a acestui eveniment. Concurentii vor beneficia astfel de urmatoarele facilitati: traseu pregatit, marcat si supravegheat de arbitrii oficiali, cronometrare pe tur cu cipuri de unica folosinta, asistenta medicala de urgenta, mini-bufet gratuit la sosire, toalete, spalatorie biciclete, afisarea exacta a rezultatelor dupa sosire, recunoasterea oficiala a rezultatului obtinut, diplome de participare (pentru hobby).

Validarea inscrierilor:
Validarea se va face la fata locului pentru toti cei inscrisi, dupa achitarea taxei de inscriere. Validarea inscrierii pentru concurentii amatori care nu au implinit 18 ani, se va face doar daca un parinte este de fata pentru a semna sau daca va prezenta acordul scris al parintilor, autentificat la un notar public.

In 2011 competitia va avea si categorii de Copii sub 14 ani, impartiti in trei grupe. Inscrierea copiilor in competitie se va putea face gratuit doar la fata locului si doar de catre tutorele legal.

Toti concurentii si tutorii legali in cazul minorilor, sunt obligati sa cunoasca si sa respecte PROGRAMUL si REGULAMENTUL.

Mai multe detalii pe siteul organizatorilor!

Maros Bike XCO Cup