Presa

Ghidul turistic al Romaniei

ciclism.ro 20.12.2011

Mbike 26.10.2011

Salajeanul 25.10.2011

Magazin Salajean 20.10.2011


TVR Cluj 19.10.2011


Graiul Salajului 23.09.2011
Aproximativ 120 de copii prescolari au participat ieri la Zalau la concursul de ciclism si la cel de desene pe asfalt organizat de Primaria Zalau, SC Transurbis SA si Alien Cycling Zalau in cadrul „Saptamanii Europene a Mobilitatii”. Micutii de la cinci gradinite din Zalau - Gradinita Gheorghe Lazar, Gradinita nr. 1, Gradinita nr. 8, Gradinita nr. 5 si Gradinita Pinocchio - au executat desene pe asfalt pe teme ecologice si s-au angrenat intr-o competitie de bicilete care a avut rolul de a-i educa si in domeniul circulatiei rutiere. La sectiunea de desene pe asfalt au participat 64 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani. Competitia de ciclism a antrenat un numar de 55 de prescolari. Campania „Saptamana Europeana a Mobilitatii” se desfasoara in fiecare an in perioada 16-22 septembrie si pana in prezent a angrenat un numar de 1.100 de orase din intreaga lume. Din Romania au aderat la actiune doar cinci orase, printre care se numara municipiul Zalau si Cehu Silvaniei.

Graiul Salajului 21.09.2011 

Copiii de la gradinitele din Zalau sunt antrenati in competitii cu tematica ecologica.

„Saptamana Mobilitatii”, campanie menita sa incurajeze utilizarea unor forme alternative de transport si de calatorie, altele decat autoturismele private, se desfasoara in perioada 16-22 septembrie. Pentru a marca acest eveniment de talie europeana, Primaria Municipiului Zalau, Transurbis SA si Agentia pentru Protectia Mediului vor organiza maine, pe strada Corneliu Coposu, mai multe activitati care vor avea in prim plan mijloacele alternative de transport. Agenda zilei de joi va contine un concurs de desene pe asfalt si o competitie de ciclism, precum si un concurs de cros. Astfel, aproximativ 50 de copii de la gradinitele din Zalau vor avea la dispozitie cutii cu creta colorata si cateva sute de metri patrati de asfalt, intre Directia de Sanatate Publica si fosta Casa Municipala de Cultura, pentru a arata adultilor cum ar trebui sa arate orasul lor fara masini si fara poluare. In acelasi perimetru se va desfasura si concursul de ciclism, sustinut de Alien Cycling Zalau. Competitiile vor incepe joi, de la ora 11.00. Copiii cu varste intre patru si sase ani, care se vor dovedi cei mai indemanatici biciclisti, vor primi din partea Alien Cycling echipamente profesionale pentru ciclism. Startul la concursul de cros, organizat de catre Agentia pentru Protectia Mediului, va fi dat la ora 13. „Saptamana Mobilitatii reprezinta o oportunitate pentru administratia locala de a promova modalitati alternative de transport, si in special transportul in comun, pentru a reduce, pe cat posibil, poluarea. Ne adresam, si in acest caz, «juniorilor» Zalaului care, prin concursurile cu tematica specifica vor invata cat de important este sa protejeze mediul inconjurator”, explica Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Freerider.ro 21.09.2011
23.10.2011: Organizat de Alien Cycling Zalau împreună cu Instituția Prefectului Sălaj, cu ajutorul ProfiCycling, echipa Alien Cycling, – Alien Cycling Maraton – vă invită să deveniți o parte dintr-o tradiție anuală în curs de stabilire, a curselor de cross country.

Liber In Miscare.ro 20.09.2011 
In Octombrie ne mai asteapta un maraton de ciclism, de data aceasta, in Zalau. Organizat de Alien Cycling Zalau si Institutia Prefectului Salaj,


Mbike - 20.09.2011
Salajul este o zona mai putin vehiculata din punct de vedere al concursurilor de mountain bike, dar Asociatia Alien Cycling Zalau vrea sa schimbe acest lucru. Ardelenii isi doresc sa intemeieze o traditie in privinta curselor din zona, asa ca haide sa vezi ce ti-au pregatit.