vineri, 13 august 2010

Intalnirea ciclism.ro 2010

   In weekendul 30.07-02.08.2010 a avut loc intalnirea membrilor comunitatii ciclism.ro.
   Din fericire, am avut o portita in a participa si eu la aceasta intalnire:

   Am pornit vineri dupa amiaza, undeva pe la ora 17 de la Zalau in directia Sibiu-Cartisoara, drumul a fost destul de anevoios, trafic mult, asa ca am ajus destul de tarziu la destinatie, undeva pe la ora 23. Bine ajunsi am fost surprinsi de numarul mare de membri care erau deja la fata locului. Ne punem si noi cortul, si incet incet ne pregatim de somn, pentru ca maine urmeaza o zi grea(aveam de urcat Transfagarasanul).
   Nici bine nu apar primele raze de soare, ca ne si trezeste forfota din jur, incet fiecare isi pregatea micul dejun, si desigur fiecare isi pregatea bicicleta pentru drum.
   Ora 10:30 si deja ciclistii se adunau cu zecile la marginea campingului, pregatiti sa infrunte muntele. La ora 11 fix, pornim la drum, cateva sute de biciclisti, care mai de care, incepand de la biciclete city bike, MTB, cursiere, o priveliste deosebita. Adevarat ca pe primii kilometri am cam zapacit traficul rutier, dar o data pe an cred ca ni se permite. Incepem dupa aproximativ 2-3 km urcarea efectiva, si incet incet ne intindem plutonul pe cativa kilometri. Anul asta ma simteam mai in forma, si speram ca sa-mi dobor timpii de catarare fata de anul trecut dar din pacate nu am fost in stare. De pe la mijlocul catararii, undeva pe la Balea Cascada deja muschii incepeau sa aibe crampe, asa ca.... am luato' mai incetuc, cu 2-3 pauze scurte am reusit sa ajung si in varf. Vremea a fost excelenta, la poalele catararii, temperatura era de 28 gr.C iar la Balea Lac erau undeva la 15 gr.C. Din cauza frugului de sus, am preferat sa nu zabovesc prea mult, ca nu cumva sa ma prinda vreo raceala, asa ca am pornit in graba spre camping. Spre neplacerea mea, de la oboseala acumulata pe urcare, coborarea nu mi s-a mai parut asa de grozava, si tare m-am bucurat cand am ajuns jos, mai putin cu temperatura care deja era undeva la 32 gr.C.
   Seara am stat la discutii cu alti ciclisti de prin tara, la o berica, si uite asa a trecut si ziua de sambata si o noua intalnire a ciclistilor de la noi din tara,
   Sa speram ca la anul va voi vedea si pe voi la aceasta intalnire, si inainte de a incheia va atasez niste poze....

Ruta GPS