Cu mare bucurie, A_lien Cycling va invita la cea mai renumita competitie de mountainbike din Romania: Maraton Geiger MTB Challenge 2011 Sibiu.
Pe langa faptul ca este cea mai cunoscuta competitie MTB de la noi din tara, are si cu ce sa te atraga:
- competitia cu gradul cel mai mare de dificultate,
- competitia cu cel mai spectaculos peisaj,
- diferente de nivel de peste 3000 metri,
- organizarea la cel mai inalt nivel,
- categorii atat pentru elite, hobby cat si pentru kids, family,
Se poate zice ca este unul din cele 3 mari maratoane de MTB de la noi din tara.
In continure cateva detalii luate de pe siteul organizatorilor:
Quick facts:
Concurs Maraton MTB
Locul desfăşurării: SIBIU
Geiger Mtb Challenge este o competitie care se adreseaza amatorilor si va pune la dispozitie o provocare unica, parcurgerea unor trasee superbe, cu urcarea pe varful Magura (vechiul drum al sasilor din Cisnadie) la semimaraton si cu urcarea pana la cea mai inalta statiune din Romania (Paltinis) la maraton.
La Geiger Mtb Challenge sunt mai multe tipuri de participanti: unii participa pentru a castiga, altii isi testeaza limitele incercand sa termine o cursa alaturi de campioni ai acestui sport, cei mai multi vin pentru placerea competitiei, pentru a fi alaturi de prieteni, pentru a putea discuta un an intreg despre cea mai grea cursa de maraton MTB din Romania. Motivul nu este important, important este faptul ca in 29 August aveti ocazia sa va testati limitele, aveti ocazia sa ajungeti la finalul celei mai dificile incercari, aveti ocazia sa fiti alaturi de noi la o sarbatoare a ciclismului.
Condiţii de participare:
Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al miscării în natură şi cuprinde două secţiuni: elită şi amatori.
Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii turelor de MTB şi vârsta minimă de 18 ani. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aibă acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere şi pe declaraţia de responsabilitate. Participanţii işi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs şi o acreditare. Orice participant trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori. Înscrierea se poate face prin website-ul www.ciclism.ro/maraton folosind formularul de înscriere şi declaraţia de responsabilitate, care trebuiesc completate şi semnate de fiecare participant in ziua preluarii numarului de concurs. Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibilă.
Formularele fără semnătură nu vor fi acceptate.
Taxa de înscriere include: Tricou cu sigla concursului si sponsorii acestuia, număr de concurs, asistenţă pe traseu, fructe şi alimente energizante pe traseu, asistenţă medicală şi rezultate la cerere.
Anulări:
Daca evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere şi nici de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie şi cazare.
Responsabilitate:
Fiecare participant care ia parte la Geiger MTB Challenge este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului.
Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.
Regulament:
Aceste reguli se aplică la cursa de mountain bike Geiger MTB Challenge.
Caracteristici ale competiţiei
Evenimentul este o competiţie outdoor. Traseele sunt neamenajate şi neprotejate, se folosesc drumuri publice, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare şi zone accidentate etc.
Diferite segmente ale traseelor trec prin localităţi, zone împădurite şi tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, păşuni alpine, jnepenişuri etc.). Toate acestea necesită experienţă şi cunoştinţe speciale, cum ar fi:
orice participant să aibă cel puţin o experienţă generală despre munte;
orice participant să aibă cunoştinţe tehnice despre abordarea unui traseu dificil;
orice participant să fie capabil să urce şi să coboare în siguranţă o pantă înclinată în condiţii dificile;
orice participant să aibă abilitatea să parcurgă în siguranţă un traseu într-o zonă alpină;
orice participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat încât să parcurgă un traseu alpin dificil;
orice participant ar trebui sa aibă un bun simţ al direcţiei pe teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă. Aceasta înseamnă că fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă şi informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranţă;
orice participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol şi urgenţă în zona montană;
orice participant ar trebui sa dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;
orice participant ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţilor, mediul şi condiţiile în care se desfasoară acestea;
orice participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viata lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.
Echipament obligatoriu
bicicleta în stare bună de funcţionare, casca de protecţie şi număr (furnizat de organizatori).
Lipsa acestor articole duce la descalificare.
Numere de concurs
Numerele de concurs vor fi primite în momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate şi a plătit contravaloarea taxei de înscriere.
Numerele de concurs trebuie purtate pe echipamentul de ciclism în loc vizibil, trebuie să fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.
Puncte de control
Pe trasee sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participanţii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele de concurs şi timpii competitorilor vor fi notaţi în ordinea sosirii în fiecare punct de control.
Oprirea / Retragerea din cursă:
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
în cazuri excepţionale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunţarea retragerii din cursa va cauza o operaţiune de căutare si salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii, excepţie făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
Cronometraj
Cronometrajul se face cu ajutorul unui sistem pe baza de cip WINNINGTIME.
Pentru a beneficia de o pozitie corecta in clasament va rugam sa urmati urmatoarele indicatii:
Prinderea cip-ului: La inscriere se primeste un cip care este atasat de o curea cu scai. Cipul se pastreaza capsat de numar pana in dimineata cursei. In momentul in care cipul este detasat de numar se recomanda prinderea lui la glezna piciorului.
Purtarea cipului pe tot parcursul cursei:
“No cip = No time” – “Fara cip = fara timp si fara pozitie in clasament”.
Nu uitati sa aveti cipul la glezna de la startul cursei pana la finalul ei.
Returnarea cip-ului: Cipul este proprietatea firmei Direct Consult SRL si are alocat numele dvs. Nereturnarea cipului constituie furt. Cipul valoreaza 200 de lei.
Cipul va fi returnat imediat dupa trecerea liniei de sosire.
In caz de abandon acesta va fi lasat in punctele de control unde se si anunta abandonul.
Clasamente/Premii
Clasamentele vor fi întocmite pe categorii de vârsta şi sex. Se vor acorda premii primilor trei clasaţi la fiecare categorie. Toţi cei care au terminat concursul vor primii diplome de participare.
Conservarea naturii
Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor şi/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.
Suporteri / Ajutor
Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor şi să nu împiedice desfaşurarea competiţiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepţie făcând cazurile deosebite şi ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile fructele şi alimentele energizante oferite de organizatori pot primii şi alte alimente, lichide.
Alte reguli
Geiger MTB Challenge foloseşte ca trasee de concurs următoarele şi nu numai: drumuri publice, poteci turistice amenajate şi neamenajate ce străbat localităţi, pajişti, păduri, tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, păşuni alpine, jnepenişuri etc).
Traseele de concurs nu sunt închise altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la GeigerMTB Challenge , survenit în timpul desfăşurării acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.
Competiţia se desfăşoară pe munte într-un spaţiu neamenajat şi neprotejat, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces din pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor. Acestea includ şi nu se rezumă doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stânci, copaci, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de frig şi/sau căldură, hipotermie, insolaţie, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, furtuni, animale, incendii, efort fizic.
Penalizări
lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
doping = descalificare;
nerespectarea mediului înconjurător = descalificare;
modificarea numărului de concurs = descalificare;
nerespectarea regulilor competiţiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
comportament nesportiv faţă de alţi participanţi,oficiali, public, alte persoane = descalificare.
Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.
Contestatii
Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune la biroul de Informaţii, în scris, la 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxă de 60 lei. Rezolvarea contestaţiei se va face in următoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiată petentului, dacă contestaţia va fi acceptată.
Prin înscriere, plată şi participare fiecare participant confirmă ca a citit, înţeles şi acceptat condiţiile de participare şi aceste reguli, îşi asumă riscurile participării la Geiger MTB Challenge şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui să ţină cont de circumstanţe relevante ca: trafic, condiţii meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament."
Va asteptam, Maraton Geiger MTB Challenge Sibiu