sâmbătă, 3 decembrie 2011

Alien Cycling Maraton Zalau - 27 Mai 2012

Alien Cycling Maraton Zalau - 27 Mai 2012


Organizat de Alien Cycling Zalau si Institutia Prefectului Salaj, cu ajutorul ProfiCycling, echipa Alien Cycling, - Alien Cycling Maraton Zalau - va invita sa deveniti o parte dintr-o traditie anuala in curs de stabilire, a curselor de cross country.

Pe langa descoperirea frumusetiilor pitoresti ale acestei zone, dezvoltand ciclismul montan cu trasee ce strabat dealurile, vaile, cursurile de apa, padurile muntilor Meses, veti avea parte si de superbe petice de istorie:
- Start si Finish din fata Prefecturii Salaj;
- Traversarea sitului arheologic Porolissum, care a fost un oraș roman din Dacia. Stabilit ca tabără militară în anul 106 d.C., în timpul războaielor daco-romane ale lui Traian, orașul s-a dezvoltat repede prin intermediul comerțului cu băștinașii daci, și a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis în 124 d.C. Situl este unul dintre cele mai mari și mai bine păstrate din România. Se găsește pe Măgura Pomăt de pe teritoriul satului Moigrad-Porolissum, respectiv a comunei Mirșid, județul Sălaj
- traversand fostul drum roman (realizat in periada 123 d.Ch.) ce unea pe vremuri provincia Dacia Porolissensis de Roma;

Trasele de 30km, 52km si 94 km - impartite pe categorii de dificultate: Hobby, Race, Elite , precum si varsta, sex - sunt gandite pentru amatori si profesionisti pe masura - astfel incat toti concurentii sa poata gusta din plin frumusetiile salbatice ale judetului Salaj.

La finalul concursului concurentii vor primi o portie de gulas, la restaurantul Time Out din Zalau.

Dupa festivitatea de premiere, se va organiza o tombola cu sprijinul proficycling.ro si NIKON Romania.

Mai multe detalii pe siteul competitiei,


mai jos cateva filmari de la editia I