miercuri, 30 iunie 2010

Surmont Mountainbike Challenge 2010 – Back to the roots!

A_lien Cycling va invita la: -Surmont Mountainbike Challenge 2010

La 16 ani de la primul eveniment Surmont Challenge din 1994, Surmont Club va invita cu drag la Azuga in 17-18 Iulie 2010, pentru un alt concurs de anduranta proaspat ca mirosul de cetina!

Maratonul este amplasat in idilica vale Azuga, in peisajul nepretuit al muntilor Baiului si se desfasoara pe trasee prietenoase care te poarta te poarta pe sub crestele muntilor, unde potecile intinse si line se impletesc cu cele abrupte si tehnice. Altfel spus, el se adreseaza tuturor, de la amatori entuziasti pana la competitori caliti si experimentati!

Participantilor le stau la dispozitie doua trasee de dificultate diferita si mai multe categorii de concurs, astfel incat fiecare se poate simti il largul sau pe parcursul acestei confruntari. Pe langa toate acestea, riderii si publicul pot lua parte la “Trek Fest 2010”, unde ii asteapta workshop-uri tematice si sesiuni de teste oferite de Trek si de Gary Fisher, iar sambata seara sunt invitati la o seara cu proiectii de filme, bowling si biliard in clubul hotelului ‘’Nu-Ma-Uita’’ din Azuga. Cu alte cuvinte, un weekend de neuitat intre prieteni!

Pentru detalii despre concurs, program, regulament si inscrieri, va rugam sa accesati http://www.maraton.surmont.ro/ . Pentru nelamuriri va stam la dispozitie in guestbook sau pe e mail.

Surmont Mountainbike Challenge 2010 este un eveniment organizat de Surmont Club in parteneriat cu Primaria Azuga, sustinut de Trek si de Mastercard.

"Participand deja din mai 2005 la destul de multe concursuri prin toata tara, pot spune ca evenimentul de la Azuga este diferit. Majoritatea concursurilor de mountain bike se desfasoara in general la altitudini mai mici si pe drumuri de tara sau asfalt. Concursul de la Azuga se desfasoara integral pe drumuri forestiere, sau singletrack avand un caracter 100% montan, mirosul de brad fiind alaturi de tine pe intreg parcursul sau.
Traseul are de toate, zona larga de start, unde concurentii nu vor sta inghesuiti, drum forestier lung in usoara urcare numai bun pentru incalzire, putin push-bike pentru cei mai putin antrenati, singletrack si poteci late prin padurile de brazi, coborari sustinute sau tehnice unde vor fi testate destul de bine franele bicicletelor.
Suprafata de rulare este de asemenea exelenta, chiar si daca ploua. Spre deosebire de terenul altor concursuri, unde ploaia poate transforma evenimentul intr-o proba de supravietuire, datorita noroiului lipicios, la Azuga drumul forestier este din pietris, iar pe poteci noroiul ce se formeaza nu este lipicios. Evident ca tot te vei stropi, dar asta isi doreste orice ciclist care vrea ca la sfarsitul zilei sa simta ca a iesit din casa.
Nu in ultimul rand maratonul vine recomandat si organizat de unul din initiatorii concursurilor de bicicleta de la noi din tara. Trebuie doar sa ne amintim de festivalurile de mtb din 2002-2004 din Poiana Brasov sau de concursurile de ski & snowboard de la Balea Lac"

Dan Mazilu - Redactor Sef revista MBike



"Va asteptam cu drag in mijlocul naturii, acolo unde mountainbiking-ul este acasa!"
Echipa voastra Surmont